Rostade rotfrukter med grönsaksröra
![Rostade rotfrukter med grönsaksröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_167371/cf_259/rostade_rotfrukter_med_gronsaksrora.jpg)
Gröna ärter blir en vacker och fräsch grönsaksröra som du serverar till de rostade rotfrukterna. Toppa med fetaost och frön för en god och enkel måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
![Rostade rotfrukter med grönsaksröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_167371/cf_259/rostade_rotfrukter_med_gronsaksrora.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
600 g morötter
600 g potatis
200 g palsternacka
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 msk flytande honung
Grön ärtröra
300 g frysta, tinade ärtor
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
1/2 förp fetaost (à 150 g)
1/2 kruka hackad koriander
2 msk frön (t ex. pumpa- eller solrosfrön)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2314 KJ / 553 kCal
Fett26 g
Salt3.89 g
Kolhydrater58 g
Protein16 g
Kommentar
Riktigt gott och mättande. Den här rätten kör vi i familjen ofta. Utan fårost blir den vegansk och brukar servera egna kikärtnuggets till...
Ants
2020-11-14