Rostade rotfrukter med kotlett och guacamole
![Rostade rotfrukter med kotlett och guacamole](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234334/cf_259/rostade_rotfrukter_med_kotlett_och_guacamole_.jpg)
Mer guacamole åt folket, tycker vi! Så det får bli dippen till kvällens härliga rätt, som består av rostade rotfrukter och stekt kotlett. Och så lite mâchesallad på det – sen är vi hemma!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021
![Rostade rotfrukter med kotlett och guacamole](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234334/cf_259/rostade_rotfrukter_med_kotlett_och_guacamole_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
900 g potatis
2 palsternackor
1 bit rotselleri (à 200 g)
1 gul lök
1 msk olja
salt
peppar
Guacamole
2 avokador
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 krm cayennepeppar
1/2 citron
600 g tunnskivad kotlett
1/2 msk olja
Till servering
65 g mâchesallad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Krydda rotfrukterna med timjan eller pressad vitlök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2557 KJ / 610 kCal
Fett29 g
Salt1.4 g
Kolhydrater45 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer