Rostade rotfrukter med ostwurst
![Rostade rotfrukter med ostwurst](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_125910/cf_259/rostade_rotfrukter_med_ostwurst.jpg)
Detta är en allt-i-ugnen-rätt med härliga rotfrukter efter säsong. Morötter och potatis blandas med olja och timjan innan det är dags för ugnen. I 30 minuter ska de ligga och få färg innan paprika och den smakrika korven sällskapar. Till detta finns en smakrik kvargsås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015
![Rostade rotfrukter med ostwurst](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_125910/cf_259/rostade_rotfrukter_med_ostwurst.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 morötter
900 g fast potatis
1/2 tsk timjan
2 msk olja
salt och peppar
2 röda paprikor
2 förp ostwurst (à 240 g)
2 dl kvarg
2 msk ketchup
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör så här
Tips
Byt ut ketchupen mot senap eller riven pepparrot.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2648 KJ / 636 kCal
Fett34.9 g
Salt4.46 g
Kolhydrater53.5 g
Protein23.5 g
Kommentarer
Kan man ta cremefriche istället för kvarg?
Linda
2022-01-04Barnen älskar den här rätten, men vi brukar variera korvsorten. Blandar också lite créme fraîches med kvargen så blir den inte så sträv.
Maria
2020-01-23Får det att vattnas i munnen. Men det bästa: snabbt och enkelt om man haft en utedag och inte vill stå vid spisen mer än nödvändigt.
Eva
2017-01-17