Rostade rotfrukter och tomat

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Rostade rotfrukter och tomat

Rotselleri och morot tillagad i ugn tillsammans med körsbärstomater på burk blir en härlig grund för rätter som soppa, gryta och tomatsås. Krydda med fond, rosmarin och timjan för extra fyllig smak. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Rostade rotfrukter och tomat

Ingredienser

8 portioner
3   burkar körsbärstomater (à 400 g)
3 msk  konc grönsaksfond
4 dl  vatten
2   gula lökar
150 g  rotselleri
300 g  morot
1 1/2 msk  hackad färsk rosmarin
1 1/2 msk  hackad färsk timjan
1 1/2 tsk  salt
1 tsk  svartpeppar
4 msk  olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Otroligt gott! Slängde i lite jalapeños oxå för att få upp styrka!

Maria

2020-01-30

Testa liknande recept

Chèvre chaud på rotselleri
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostad rotselleri med dragondipp och grönkålsskott
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkotletter med vitlökskräm och rosmarinpotatis
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakade rotfrukter
Betyg 4.1 av 5.
102 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rotfrukter med kyckling, och pancetta och rosmarin
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga