Rostade sötpotatisklyftor med rosmarin
![Rostade sötpotatisklyftor med rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_174762/cf_259/rostade_sotpotatisklyftor_med_rosmarin_.jpg)
Rosta klyftor av sötpotatis nästa gång du vill ha ett gott tillbehör till köttet. Kanel ger sötpotatisklyftorna en spännande smak och passar utmärkt med rosmarin. De är också goda att ha som bas i en rotfruktssallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
![Rostade sötpotatisklyftor med rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_174762/cf_259/rostade_sotpotatisklyftor_med_rosmarin_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g sötpotatis
2 msk rapsolja
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi757 KJ / 181 kCal
Fett7 g
Salt1.1 g
Kolhydrater26 g
Protein2 g
Kommentarer