Rostat surdegsbröd med färskost, pesto och bönor
![Rostat surdegsbröd med färskost, pesto och bönor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240795/cf_259/rostat_surdegsbrod_med_farskost__pesto_och_bonor.jpg)
Ett frasigt surdegsbröd möter len färskost och toppas med bönor och smakrik pesto. En härligt krämig och fräsch macka som passar perfekt till både frukost, lunch och mellanmål.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
![Rostat surdegsbröd med färskost, pesto och bönor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240795/cf_259/rostat_surdegsbrod_med_farskost__pesto_och_bonor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Pesto
1 kruka basilika
1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl rostade solroskärnor
1/2 dl riven lagrad ost
1 dl olja
1/2 tsk salt
4 dl blandade bönor (t ex bondbönor och sockerärtor)
4 skivor ljust surdegsbröd
1 dl färskost
1 förp ärtskott (à 100 g)
1 tsk olivolja
flingsalt
För alla
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör så här
Tips
Bondbönorna ska kokas ca 3 min och sockerärtorna ska kokas ca 1 min. Byt ut bönorna till det du har hemma, exempelvis ärtor eller haricots verts.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2073 KJ / 495 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater24 g
Protein13 g
Kommentar
Gott och enkelt!
Johan
2023-07-03