Rostbiff med potatis- och svampgratäng
![Rostbiff med potatis- och svampgratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17999/cf_259/rostbiff_med_potatis-_och_svampgratang.jpg)
Ett vinnande recept på rostbiff med potatis- och svampgratäng som passar bra att servera till lyxiga hemmamiddagar. Du gör det av bland annat potatis, grädde, mjölk, vitlök och svamp. Servera med en fräsch tomatsallad!
![Rostbiff med potatis- och svampgratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17999/cf_259/rostbiff_med_potatis-_och_svampgratang.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg rostbiff
1 tsk salt
2 krm peppar
Dressing
2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
1 tsk honung
1 hackad eller pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad timjan
salt och peppar
Gratäng
1 kg potatis
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar
1 vitlöksklyfta
400 g svamp
1 msk smör eller margarin
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risbaserad mjölkersättning. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Helt underbar kombo👍🏻👍🏻!
Gunilla
2020-09-27