Rostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås
![Rostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_153835/cf_259/rostbiff_med_rostade_rotfrukter_och_appelgraddsas.jpg)
De ugnsrostade svartrötterna, potatisarna och palsternackorna passar perfekt tillsammans med rostbiffen. Servera allt på en spegel av den ljuvliga äppelgräddsåsen smaksatt med buljong och timjan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017
![Rostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_153835/cf_259/rostbiff_med_rostade_rotfrukter_och_appelgraddsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
375 g svartrötter
ca 500 g palsternackor
450 g potatis (gärna cecile)
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1/2 kruka persilja
Sås
1 gul lök
1 rött äpple
1/2 msk olja
1 1/2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 tsk timjan
Rostbiff
ca 600 g rostbiff
1/2 msk olja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2982 KJ / 713 kCal
Fett32.7 g
Salt2.37 g
Kolhydrater56 g
Protein41.1 g
Kommentar
Såsen blev för söt för min smak, annars gott.
Karin
2020-02-18