Rostbiff på buffén

Lyxig rostbiff med en marinad som gör köttet fantastiskt mört, saftigt och smakfullt. Utmärkt att servera på buffén eller på en lite finare tillställning. Servera med fyllda tomater och en god potatissallad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Ingredienser
8 portioner
ca 1 1/2 kg rostbiff
Marinad
1 dl kalvfond
1 1/2 l vatten
3/4 dl salt
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 dl hackad färsk persilja
2 tsk torkad dragon
Gör så här
05:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag förstår inte ert sätt att ange mängden kött. 1 3/5 kg? Är det ett kilo och tre femtedels kilo? Är det ett kilo och 600 gram? Skriv begripligt, tack!
Annette
2025-04-15Gjorde detta recept. Köttet blev perfekt tillagat. Men det alldeles för salt. Dock låg köttet i marinaden 2 dygn innan jag skivade det så det var förmodligen därför det blev så salt?
Stina
2024-03-20Ska det vara så mycket salt? 3/4 dl låter mycket.
Ingela
2024-03-15Hej Ingela! Ja, mängden salt stämmer. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-03-18