Rösti med kålrabbi och currycrème
![Rösti med kålrabbi och currycrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13454/cf_259/rosti_med_kalrabbi_och_currycrème.jpg)
Rösti med kålrabbi och currycrème är en aptitlig potatisrätt. Den snabblagade currycrèmen ger en fräsch smak till morötterna, salladslöken, tomaterna och ruccolan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2002
![Rösti med kålrabbi och currycrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13454/cf_259/rosti_med_kalrabbi_och_currycrème.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 6 potatisar
2 medelstora kålrabbi
2 msk smält smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Currycrème
1/2 tsk currypulver
ca 1/2 dl hackad persilja
1 burk matlagningsyoghurt (à 2 dl)
1 krm salt
Gör så här
Salladen ej medräknad i näringsberäkningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi954.6 KJ / 230.7 kCal
Fett10.1 g
Salt2.3 g
Kolhydrater26.3 g
Protein6.1 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer