Rotfrukter i persiljebuljong med ägg
![Rotfrukter i persiljebuljong med ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_132723/cf_259/rotfrukter_i_persiljebuljong_med_agg.jpg)
Lite trött eller frusen? Testa denna stärkande och ljuvligt goda rotfruktsbuljong! Salladslök, vitlök och persilja bidrar med smak och vitaminer. För att du inte ska lämna bordet hungrig, ha i ett par ägg också.
![Rotfrukter i persiljebuljong med ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_132723/cf_259/rotfrukter_i_persiljebuljong_med_agg.jpg)
Ingredienser
2 portioner
4 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
500 g vegetarisk grönhydrat pytt
2 tsk olja
8 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt och svartpeppar
2 ägg
Till servering
bröd
finriven parmesan
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanost mot mjölkproteinfri ost eller uteslut osten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1603 KJ / 382 kCal
Fett15 g
Salt56.8 g
Kolhydrater41 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer