Rotfrukts- och fetaostfylld filodegspirog
Testa något nytt i form av dessa goda filodegspiroger fyllda med råkost, krämig fetaost och rödbetor. Servera pirogerna med krispig gårdssallad, fluffigt ris och en krämig yoghurt sås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018
Ingredienser
4 portioner
Fyllning
1/2 purjolök
275 g råkostsallad
1/2 dl solrosfrön
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
peppar
1 1/2 tsk rosmarin
500 g förkokta rödbetor
200 g fetaost
Pirog
2 msk smör
250 g färsk filodeg
4 port ris eller annat gryn
Sås
2 dl matyoghurt
1 tsk honung
Till servering
1/2 påse sallad (à 125 g, gärna gårdssallad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3606 KJ / 862 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater107 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer