Rotfruktsgratäng

Betyg 3.3 av 5.
34 personer har röstat
8
Rotfruktsgratäng

Denna kanongoda rotfruktsgratäng innehåller förutom potatis även palsternacka och jordärtskocka. Med hjälp av grädde och mjölk får du en fin, krämig gratäng som kommer bli mycket uppskattad på middagsbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Rotfruktsgratäng

Ingredienser

5 portioner
3 dl  mjölk
3 dl  vispgrädde
2   vitlöksklyftor
1 tsk  salt
1 krm  peppar
500 g  palsternackor
500 g  jordärtskockor
300 g  potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Bra smak men blev lös där vätskan lägger sig i botten. Följde receptet till punkt och pricka utan att reda eller lägga till ost.

Kent

2021-12-29

Jättegod! Hade ett rejält lager parmesan på toppen också.

Jan

2020-11-10

Kanongod.Hade morötter i också.

Ann-christine

2016-02-04

Näringsvärde per portion

Energi1325 KJ / 317 kCal
Fett11 g
Salt1.52 g
Kolhydrater42 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Rotfrukter med getost
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerade jordärtskockor
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gratäng med skockor och svamp
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostade rotfrukter med hummus på rotselleri
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rosmarinstekt lammkorv med jordärtskocksgratäng
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Avokado- och rotfruktssallad
Betyg 3.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 60 min att tillaga