Rotfruktslasagne
Bästa vegetariska lasagnen som är enkel att laga. Visst är det ett gäng rotfrukter som ska skalas och rivas, men sedan är det bara att blanda och varva lagren. Gör en stor sats och ha lunchlådor för hela veckan!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
8 portioner
3 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
5 vitlöksklyftor
300 g rotselleri
300 g palsternacka
200 g morötter
6 dl crème fraiche (34%)
2 förp krossade tomater (à ca 400 g)
2 tsk torkad rosmarin
2 tsk torkad timjan
3 tsk salt
1 1/2 tsk malen svartpeppar
18 lasagneplattor
olivolja till formen
100 g riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2913 KJ / 696 kCal
Fett29 g
Salt3.6 g
Kolhydrater81 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hittade receptet av en slump, och av antalet stjärnor och kommentarerna att döma skulle det smaka gott! Vilket det också gjorde🤩 Vet inte hur originalet kall smaka då jag la till en lök och oregano. Kommer lagas fler gånger!
Lisa
2023-01-08Så otroligt god. Jag har lagat den många gånger nu. Populär hemma.
Virve
2023-01-04Supergott!!lade till lite chiliflakes.
Carina
2022-10-18