Rotfruktslasagne med knaprig rödkålssallad
Gör en smakfull rotfruktslasagne med rödkålssallad till middag i helgen. Varva bara dina lasagneplattor med krämig grönsaksröra med härlig, lite het smak i en form och gratinera under ett osttäcke. Supergott tillsammans med knaprig rödkålssallad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
ca 100 g palsternacka
ca 150 g rotselleri
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk kanel
1 tsk torkad oregano
1 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1 dl vatten
2 dl kvarg (10 %)
200 g färska lasagneplattor
150 g riven ost
1 tsk salt
2 krm peppar
Rödkålssallad
ca 200 g rödkål
1 apelsin
50 g mandelspån
2 msk olivolja
4/5 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matkvarg.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Det är en hel del att skala och riva så ligg gärna steget före. Både rotfruktsröran och salladen kan förberedas, men tillsätt mandeln strax före servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2297 KJ / 548 kCal
Fett31.8 g
Kolhydrater37.3 g
Protein25.4 g
Kommentarer
Vill tillägga att den inte är jättebra att frysa in...kanelen tappar i smaken.
Siri
2016-02-09Jättegott men för lite sås! Minska på kanelen om man inte tycker det är så gott för den är väldigt framträdande.
Siri
2016-01-14Verkligen god lasagne, perfekt som vegetariskt alternativ alltid. Mandelspånen i salladen gillade vi inte tyvärr!
Krister
2011-12-01