Rotfruktsplättar

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Rotfruktsplättar

Gillar du potatisbullar? Bra, för då kommer du att älska dessa rotfruktsplättar som vi vågar påstå är snäppet godare. Förstärk rotfruktsplättarna med svarta bönor för extra protein och fetaost som pricken över i. Bjud med pressad lime, sallad och yoghurtsås!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Rotfruktsplättar

Ingredienser

4 portioner
ca 8 dl  rotfruktsmos (se länk under steg 1)
3   ägg
2 dl  vetemjöl
1   chili (t ex spansk peppar)
1   förp kokta svarta bönor (à 380 g)
150 g  fetaost
2 krm  salt
olja

Till servering

sallad
limeklyftor
yoghurtsås

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri mix istället för vetemjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och servera med laktosfri yoghurtsås.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu och yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3699 KJ / 884 kCal
Fett50 g
Salt3 g
Kolhydrater73 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bönburgare med vita bönor
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tacos med Halloumi Fries, guacamole och mangosalsa
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tacos al Pastor
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad tonfisk med äppelguacamole
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Manchegorullad majskolv
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegopytt med ägg
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga