Rotfruktsplättar med fetaost
Laga lakto-ovo-vegetarisk husmanskost! Dessa smarriga vegoplättar med rotfrukter smaksätts med fetaost. Servera plättarna tillsammans med rårörda lingon och strimlad rödkål.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
4 portioner
Rotfruktsstomp
300 g potatis
150 g morot
100 g kålrot
100 g palsternacka
100 g rotselleri
3/4 dl vispgrädde
25 g smör
1/2 tsk salt
vitpeppar
Rotfruktsplättar
3 ägg
2 dl fint rågmjöl eller vetemjöl
150 g fetaost
2 msk hackad persilja
smör till stekning
Rödkålssallad
200 g rödkål
1 msk vinäger
2 msk olivolja
Till servering
1 1/2 dl rårörda lingon (vill du göra egna se länk i text)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2500 KJ / 595 kCal
Fett29 g
Salt2.9 g
Kolhydrater63 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegoda!
Elice
2024-08-21Har använt majsmjöl istället. Fungerar alldeles utmärkt.
Kerstin
2023-10-22Bra idé och god smet-plätt, vet inte om jag gjort fel men detta var inte plättar enligt mig. Inte biffar heller. Mos med stekyta?
Jenny
2023-10-12