Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor
Enkel rotfruktspytt som du enkelt lagar i ugnen. Servera rotfrukterna med stekta ägg som får lite crunch av chiafrön. Ugnspytten smakar allra bäst med några knapriga pumpakärnor på toppen.
Ingredienser
4 portioner
500 g delikatesspotatis
500 g små fina morötter
1 gul lök
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk olivolja
500 g kokta rödbetor
200 g färdigskuren grönkål
1 dl pumpakärnor
4 ägg
2 msk smör
2 msk chiafrön
Till servering
1 förp knäckebitar (gärna råg chrisp sour cream & onion snacks, à 150 g)
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och knäckebröd.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkfritt knäckebröd.
Gör så här
Tips
Variera gärna receptet med vad du har hemma. Rotfrukter som jordärtskockor, andra betor, palsternacka, rotselleri, persiljerot - vad som fungerar och det blir supergott!
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott! Åt med ägg nu, blir tofu imorgon, maken tar biff till. Passar till allt och för sig själv. La till pressad vitlök samtidigt som kålen och hade olja med citronsmak.
Jessica
2022-10-03