Rotfruktspytt med kassler, ägg och rödbetor
![Rotfruktspytt med kassler, ägg och rödbetor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33184/cf_259/rotfruktspytt_med_kassler__agg_och_rodbetor.jpg)
En rolig variant på pyttipanna är rotfruktspytt med kassler, ägg och rödbetor. Strö persilja över rotsakspytten och servera med stekta ägg, varma vitlöksbaguetter och inlagda rödbetor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2011
![Rotfruktspytt med kassler, ägg och rödbetor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33184/cf_259/rotfruktspytt_med_kassler__agg_och_rodbetor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g kassler
1 purjolök
2 förp rotfruktsmix (à 500 g)
3 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
2 vitlöksbaguetter
4 ägg
Till servering
2 msk hackad persilja
inlagda rödbetor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Testa gärna att pochera äggen medan du steker pytten!
Förlorade ägg: Koka upp 1 liter vatten med 3 msk ättikssprit (12%) i en låg, vid kastrull. Knäck äggen ett i taget i en kopp och häll försiktigt i vattnet. Sjud äggen 3–4 minuter. Ta upp med hålslev.
Receptet är avsett för 4 port.
Förlorade ägg: Koka upp 1 liter vatten med 3 msk ättikssprit (12%) i en låg, vid kastrull. Knäck äggen ett i taget i en kopp och häll försiktigt i vattnet. Sjud äggen 3–4 minuter. Ta upp med hålslev.
Receptet är avsett för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2774 KJ / 662 kCal
Kommentarer