Rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg
Rostade rotfrukter och chorizo är grunden i den här enkla pytten som serveras med senapskräm och stekt ägg. Här har vi valt morot och palsternacka, men det går självklart bra att variera rotfrukterna efter smak och säsong. Gör gärna en större sats och spara till lunchlådan eller i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 kg blandade rotfrukter (t ex morot, palsternacka och rotselleri)
300 g chorizo
3 msk smör
4 ägg
1 msk olja
2 msk senap (gärna grovkornig)
2 dl crème fraiche
1 dl färsk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi718 KJ / 172 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag skar bitarna i ca 1x1 cm. Sedan fick de ungefär 7-8 minuter i stekpanna med smör innan de fick vara i ugnen 10 minuter i teflonform. Riktigt gott. Utan korven passar rotfrukterna som tillbehör till grillat kött, kyckling eller liknande.
Mats
2024-09-22Perfekt, gjorde bitarna lite mindre, stekte knappt 10 för att bli klara i ugnen. Sambons nya favorit!👌
Lina
2024-02-08Efter att ha stekt rotfrukterna i 10 min var dem fortfarande stenhårda. 20 min i ugn 200 grader gjorde succé och till slut blev det riktigt gott.
Elin
2024-01-20