Rotmos med köttkorv
En förträffande god vardagsrätt som kommer att uppskattas av hela familjen. Kålrot, morot, och potatis mosas tillsammans till det fluffiga rotmoset och serveras med kryddig köttkorv.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g kålrot
2 morötter
ca 500 g potatis
5 dl vatten
3 msk konc kalvfond
5 kryddpepparkorn
1 - 2 kokta köttkorvar (à 300 g)
2 msk smör eller margarin
salt
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i korven och fonden.
Gör laktosfri: byt smör/ margarin och grädde mot laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och kontrollera innehållet i korven och fonden.
Gör så här
Tips
Till rotmoset underlättas arbetet med rotsakerna av en matberedare med skärskiva, och själva mosningen klarar elvispen. Med matberedarens eller mixerns vassa kniv gör man snabbt en fantastisk fiskfärs, som man förr malde i handdriven och svårdiskad köttkvarn.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Grymt bra recept
Jo
2021-01-07Jättegott
Christina
2020-09-13Varför står det: "värm korven enligt anvisning på förpackningen", när det inte finns någon anvisning på förpackningen??? Vore faktiskt lämpligt att ha det..,
Maria
2016-11-30