Rotmos med svamppytt och fetaost
Svamppytten med lök och purjolök blir ett krispigt tillbehör som passar fint till det klassiskt fluffiga rotmoset. Ihop med salt fetaost och söta ärter blir det en smakrik och mättande vegetarisk rätt!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g kålrot
200 g morot
500 g potatis
3 msk smör
250 g frysta gröna ärtor
150 g fetaost
salt
svartpeppar
Svamppytt
1 rödlök
1 liten purjolök (à ca 150 g)
500 g blandad svamp (t ex champinjoner, ostronskivling eller portobello)
4 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2310 KJ / 552 kCal
Fett31 g
Salt3.26 g
Kolhydrater46 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför lagade jag detta? Usch å skärp er!
Christina
2021-11-07Så gott !! att till och med "herr´n i huset" var förvånad att han inte behövde kött till rätten.
Monica
2017-02-26Gott, nyttigt och enkelt! Allt skalande kan dock tära på tålamodet...
Rasmus
2015-03-26