Rotsaksplättar med rårörda lingon
En lite nyttigare, men minst lika god variant, av husmanskosten alla tycker om! Rotsaksplättar med rårörda lingon är en mild och fantastiskt god rätt. Morötter, palsternacka och persilja bidrar till de nya smakerna i dessa plättar.
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 morötter
1 palsternacka
1/2 dl persilja
2 msk margarin
Tillbehör
rårörda lingon och vitkålssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1445 KJ / 345 kCal
Kommentarer
Kan man ersätta palsternackan med någon annan rotfrukt?
Anna
2024-10-02Hej Anna! Ja, du kan byta ut den mot persiljrot, mer morot eller rotselleri. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-02Detta var gott! Håller med tidigare talare om att lite bacon eller skinka höjer smakupplevelsen. Kombinationen med rårörda lingon och "pizzasallad" (kålsallad) gjorde rätten till en komplett middag
Lotta
2008-03-24Lite stekfläsk i små tärningar gör denna rätt komplett. Ser att jag inte är ensam om detta :) Rårörda lingon kan inte vara mer rätt än till detta. Som huvudrätt så är detta lite fattigt, men som en liten förrätt med varsin plätt så är det mycket smak och enkelt att göra.. Gott mos!!
Ulf
2008-03-03