Rotselleri- och ädelostsmör
![Rotselleri- och ädelostsmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16465/cf_259/rotselleri-_och_adelostsmor.jpg)
Rotselleri- och ädelostsmör gör du lätt med en mixer. Grönmögelost ger sagolik smak i rotselleri- och ädelostsmöret. Persilja bidrar också med härlig smak och färg.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007
![Rotselleri- och ädelostsmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16465/cf_259/rotselleri-_och_adelostsmor.jpg)
Ingredienser
8 portioner
150 g rotselleri
2 msk olivolja
150 g kallt smör
100 g smakrik grönmögelost
1 1/2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 msk finhackad persilja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: byt smöret mot mjölkfritt margarin och ersätt ädelosten med mjölkfritt alternativ, sojaost eller tofu.
Gör så här
Tips
Gott och enkelt tillbehör till allt grillat.
Har du lagat receptet?
Kommentarer