Rotselleripuré
![Rotselleripuré](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244296/cf_259/rotselleripuré.jpg)
Enkel och snabblagad rotselleripuré, perfekt som dippsås eller som tillbehör till kötträtter. Gul lök och crème fraiche ger purén en fräsch smak. Krydda med salt efter smak.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009
![Rotselleripuré](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244296/cf_259/rotselleripuré.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g rotselleri
1 gul lök
2 dl crème fraiche
salt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Rotsellerin kan bytas mot jordärtskocka, palsternacka eller svartrot.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi860 KJ / 205 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g
Kommentarer
Instämmer med Rolf. Hade också i en klick smör på slutet 👌
Magdalena
2024-01-21Ska den serveras kall eller varm?
Therese
2020-11-14Hej Therese! Purén är godast som varm. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-19Pure'n blir ytterligare rundare i smaken med en klick smör på slutet. Jag hade även en knivsudd cayenne.
Rolf
2016-11-13