Ruccolafisk

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Ruccolafisk

Ostgratinerad fisk med krispig ruccola och syrlig crème fraiche. En lättlagad och fräsch fiskrätt som smakar utmärkt tillsammans med pressad potatis och en grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Ruccolafisk

Ingredienser

4 portioner
600 g  vit fiskfilé
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
2 msk  vetemjöl
3 dl  mjölk
1 dl  lätt crème fraiche
2 krm  salt
2 dl  grovhackad rucolasallad
2 dl  mager riven ost (max 17% fett)
1 msk  ströbröd

För alla

Gör glutenfri: red såsen med majsstärkelse, Maizena, i stället för vetemjöl och använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: uteslut alla mjölkprodukter och använd i stället Solhavre och havrebaserad gräddprodukt från Oatly eller Beneviva. Riv mjölkfri ost/tofu och använd ströbröd fritt från mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Jag använde minifraiche, lättmjölk, mager gratella och det blev både krämigt och gott. Behövde dock lite mera salt

Åsa

2004-01-28

Testa liknande recept

Fisk i grönt sällskap
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rädissallad med rökt lax
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnslagad potatissallad med stekt fiskfilé
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Avokadorisoni med persika och myntasås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxcrêpes med ruccolassallad
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig morotssoppa med rostad kalkonsandwich
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga