Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter
![Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34232/cf_259/ruccolarisotto_med_tomater_och_pinjenotter.jpg)
En riktigt krämig risotto är underbart gott! Blanda ned ruccola, tomat, vitlök, lök och ost i det kokta avorioriset och strö sedan lite hackade pinjenötter ovanpå. Servera risotton varm och njut av smakerna!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005
![Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34232/cf_259/ruccolarisotto_med_tomater_och_pinjenotter.jpg)
Ingredienser
8 portioner
7 - 7 1/2 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
ev 2 dl torrt vitt vin
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 - 2 1/2 msk smör
3 dl arborio- eller avorioris
2 dl riven ost t ex parmesan
svartpeppar
100 g rucolasallad
250 g körsbärstomater
1/2 dl rostade pinjenötter
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: fräs i mjölkfritt margarin eller olja. Uteslut osten och välj tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi800 KJ / 190 kCal
Fett0 g
Kolhydrater25 g
Protein5.5 g
Kommentarer
Lite beskt med så mycket ruccola. Jag kommer att byta ut hälften mot bladspenat nästa gång
Erica
2017-04-18Helt underbart! Riktigt bra recept. Tack så mycket!
Berit
2017-04-10Vi hade lufttorkat skinka och sparris till denna risotto. Också supergott!
Jette
2007-01-21