Rulltårta
![Rulltårta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_71068/cf_259/rulltarta.jpg)
Rulltårta till kaffet är en klassiker. Ingredienserna som behövs finns ofta hemma, den är enkel att baka och går att smaksätta med det mesta. Sylt som fyllning är vanligast, men lemon curd är också en god kakfyllning.
![Rulltårta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_71068/cf_259/rulltarta.jpg)
Ingredienser
20 bitar
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl mjölk eller vatten
Fyllning
ca 2 dl sylt t ex hallon, jordgubbs, hjortron, blåbär, äppelmos eller hasselnötskräm
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk alternativt vatten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt eller välj vatten.
Näringsberäkningen är beräknad på 10 bitar.
Gör så här
Om rulltårtan ska fyllas med hasselnötskräm så låt den svalna innan krämen breds på så att den inte smälter.
Tips
• Fyll rulltårtan med vispad grädde blandad med lemon curd. Lägg på bär och rulla ihop.
• Skär rulltårtan i skivor och servera med vispad grädde och bär.
• Rulla rulltårtan från kortsidan om man önskar större skivor.
• Skär rulltårtan i skivor och servera med vispad grädde och bär.
• Rulla rulltårtan från kortsidan om man önskar större skivor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi656 KJ / 157 kCal
Fett2.6 g
Salt0.05 g
Kolhydrater28.4 g
Protein4.2 g
Kommentarer
God och enkel. Toppade även med vispgrädde och färska hallon på de skivade bitarna.
Axel
2024-07-16Mycket bra recept! Vispa ägg och socker med elvisp i minst 5 minuter. Vänd ner mjöl och bakpulver i smeten.
Sandra
2024-07-15Karin. Fantastiskt bra recept. Blev tunn och bra så den gick fint att rulla ihop
Karin
2024-07-02