Rulltårta med rabarber
![Rulltårta med rabarber](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249288/cf_259/rulltarta_med_rabarber.jpg)
Tunn sockerkaka fylld med sötsyrlig rabarberkompott är en given gäst på säsongens fikastunder. Servera tillsammans med vispad grädde och njut av en rulltårta med smak av sommar!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
![Rulltårta med rabarber](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249288/cf_259/rulltarta_med_rabarber.jpg)
Ingredienser
10 bitar
Rabarberkompott
250 g rabarber
1 krm vaniljpulver eller vaniljsocker (1 krm vaniljpulver motsvarar 1 tsk vaniljsocker)
1/2 dl syltsocker
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl mjölk eller vatten
Till servering
vispad grädde
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri; byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi593 KJ / 142 kCal
Fett2 g
Salt0.2 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
Om man vill frysa den är det då bäst att skiva den först eller frysa den hel och göra resten när den är tinad?
Yasmin
2024-05-30Hej Yasmin! Det är bäst att frysa den hel. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-31Prövade med mandelmjöl efter tidigare kommentar. Tårtan fastnade på pappret. Gjorde en ny sats med vitt vanligt mjöl och det gick bra men tycker bara tårtan smakar okej;ingen hit.
Elin
2024-05-18Gudomlig kompott! Jag bytte dock vitt mjöl till mandelmjöl, äkta vaniljpulver såklart (finns ingen äkta vanilj i vaniljsocker) och kokossocker ist för vitt raffinerat socker. Jisses vad gott!
Sofie
2023-07-25