Rund med sälta, smörgåstårta
![Rund med sälta, smörgåstårta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_20336/cf_259/rund_med_salta__smorgastarta.jpg)
Ett fantastiskt recept på somrig, rund smörgåstårta. Du gör tårtan av bland annat kavring, gelatinblad, rödlök, matjessill, kvarg, crème fraiche, rädisor och löjrom. Perfekt att servera till midsommar eller i sommar.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
![Rund med sälta, smörgåstårta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_20336/cf_259/rund_med_salta__smorgastarta.jpg)
Ingredienser
12 portioner
150 g kavring
75 g smör
3 gelatinblad
1 rödlök
1 burk matjessill (à 200 g)
2 1/2 msk sillspad (från matjesillen)
1 burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
2 dl crème fraiche
2 krm svartpeppar
Garnering
1 liten rödlök
1 knippe rädisor
1 ask sockerärtor (à 150 g)
40 g löjrom
dillvippa
För alla
Fri från ägg.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och kvarg, byt till laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt kvarg och crème fraiche med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer