Rysk rödbetssoppa

Betyg 3.6 av 5.
73 personer har röstat
19
Rysk rödbetssoppa

Rysk rödbetssoppa är en matig och smakrik vegetarisk vardagsrätt. Morot, lök och vitkål gör rödbetorna sällskap i soppan. Servera med en klick gräddfil eller växtbaserad fraiche och gärna en skiva fullkornsbröd till. Smaklig spis!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Rysk rödbetssoppa

Ingredienser

6 portioner
500 g  färska rödbetor
1   morot
150 g  rotselleri
1   gul lök
250 g  vitkål
2 msk  rapsolja
1   vitlöksklyfta
1 l  vatten
2   grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl  passerade tomater
1/2 dl  tomatpuré
2 - 3   lagerblad
salt och peppar
1 msk  vitvinsvinäger

Till servering

gräddfil
kryddgrönt t ex klippt persilja och dill
bröd (gärna fullkorn)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
73 personer har röstat

Kommentarer

Med tanke på tidigare kommentarer kallar jag den Monas rödbetssoppa. Rörde ner grönkål jag hade i kylen istället för selleri, som jag avskyr. Supergott. Standard på långfredag i vårt hus.

Mona

2024-03-31

Håller med andra som skrivit, dåligt av Ica att hjälpa rysk propaganda, genom att uppmärksamma en ukrainsk nationalrätt såsom rysk. Det känns som att Ica gör ett ställningstagande att inte ta avstånd från Ryssland och landets övergrepp på en annan suverän stat. Per fr Vbg

Per

2024-03-16

UKRAINSK 🇺🇦 Soppa. Skyddad av UNESCO. Skämmes ta mig fan ICA !

Per

2024-02-25

Tack Per och ni andra som kommenterat i receptet. Det stämmer att Borsjtj är en Ukrainsk rätt men rödbetssoppa lagas i många länder t ex. i Ryssland, Polen och Estland denna rätt har vi valt att kalla rysk rödbetssoppa. Hoppas ni gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-02-26

Testa liknande recept

Rödbetsraka med ryskt pålägg
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mormors ryska sill
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rysk rödbetssoppa med gurksmetana
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rysk sillbakelse
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ryska gnocchi med lufttorkad skinka
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Finsk- ryskt syrligt rågbröd av surdeg
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga