Rysk rödbetssoppa
Rysk rödbetssoppa är en matig och smakrik vegetarisk vardagsrätt. Morot, lök och vitkål gör rödbetorna sällskap i soppan. Servera med en klick gräddfil eller växtbaserad fraiche och gärna en skiva fullkornsbröd till. Smaklig spis!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
Ingredienser
6 portioner
500 g färska rödbetor
1 morot
150 g rotselleri
1 gul lök
250 g vitkål
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl passerade tomater
1/2 dl tomatpuré
2 - 3 lagerblad
salt och peppar
1 msk vitvinsvinäger
Till servering
gräddfil
kryddgrönt t ex klippt persilja och dill
bröd (gärna fullkorn)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Med tanke på tidigare kommentarer kallar jag den Monas rödbetssoppa. Rörde ner grönkål jag hade i kylen istället för selleri, som jag avskyr. Supergott. Standard på långfredag i vårt hus.
Mona
2024-03-31Håller med andra som skrivit, dåligt av Ica att hjälpa rysk propaganda, genom att uppmärksamma en ukrainsk nationalrätt såsom rysk. Det känns som att Ica gör ett ställningstagande att inte ta avstånd från Ryssland och landets övergrepp på en annan suverän stat. Per fr Vbg
Per
2024-03-16UKRAINSK 🇺🇦 Soppa. Skyddad av UNESCO. Skämmes ta mig fan ICA !
Per
2024-02-25Tack Per och ni andra som kommenterat i receptet. Det stämmer att Borsjtj är en Ukrainsk rätt men rödbetssoppa lagas i många länder t ex. i Ryssland, Polen och Estland denna rätt har vi valt att kalla rysk rödbetssoppa. Hoppas ni gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-02-26