Rysk sillbakelse
Inled påskmiddagen med en rysk sillbakelse. Den påminner om en svensk sillsallad, fast lite godare och mycket snyggare. Extra smidig blir det med färdiginlagd sill. Lägg ihop bakelserna strax före servering, så hinner inte rödbetan ”blöda igenom” så mycket.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
8 portioner
4 potatisar (à ca 100 g)
4 rödbetor (à ca 100 g)
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
1/2 rödlök
1 syrligt äpple (t ex granny smith)
2 dl majonnäs
1 dl vispgrädde
8 skivor osötat rågbröd
finskuren gräslök till garnering
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäs och bröd. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäs och bröd. Byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller ersätt den med t ex crème fraiche och kontrollera brödet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2029 KJ / 485 kCal
Fett37 g
Salt3.71 g
Kolhydrater27 g
Protein12 g
Kommentarer