Ryska sillen med honung och pepparrot

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
2
Ryska sillen med honung och pepparrot

Rysk sill till midsommar, med honung, saltgurka, smetana och pepparrot. En krämig sill där sött möter salt och syrligt, som så ofta i det ryska köket. Sillen är både god och kontrastrik och en given snackis på midsommarbuffén. Hemlagad och snabblagad sill med gott om smaker.

Ryska sillen med honung och pepparrot

Ingredienser

8 portioner
2   förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
5   saltgurkor
4 dl  smetana
2 msk  pressad citronsaft
2 msk  flytande honung
2 msk  riven färsk pepparrot
1 dl  hackad gräslök
salt och nymalen svartpeppar

Till servering

färskpotatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Hur länge håller sillen i kylen?

Wanda

2023-06-21

Hej Wanda! Den håller säkert 1 vecka men hållbarheten beror även på hur länge sillen stått framme och det är viktigt med rena redskap både vid tillagning och på buffébordet. Så dofta och smaka på sillen innan du serverar den. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-06-22

Gjorde denna sill till julbordet . Den är väldigt god, mycket fräsch och med sting i. Den blev mycket uppskattad! Jag ska göra den till påsk igen! Roligt med Smetana som jag aldrig använt tidigare.

Kerstin

2017-04-08

Näringsvärde per portion

Energi1597 KJ / 382 kCal
Fett29.9 g
Kolhydrater17.1 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Gräslöksblini med skinka och gurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lime- och vitlökssill
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med senapskräm och krasse
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödlökssill med balsamvinäger och honung
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk rysk entré
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga