Saffran- och vitlöksmajonäs

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Saffran- och vitlöksmajonäs

Vitlöksmajonnäs med saffran, en smakrik och färgstark variant på den vanliga majonnäsen som du ganska enkelt tillreder. Saffran- och vitlöksmajonnäsen kan du använda till de flesta maträtter, grillad kyckling, stekt fisk eller en frisk sallad kanske.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Saffran- och vitlöksmajonäs

Ingredienser

2 1/2 dl
1   påse saffran (à 1/2 g)
1 msk  finhackad vitlök
2 krm  paprikapulver
1 krm  kajennpeppar
2 dl  färdig majonnäs

Gör så här

Tips

Tips 1! Om du har en stavmixer och inte vill ha äggvitor över kan du göra så här (för 2 1/2 dl): Ta 1 ägg i stället för 2 äggulor. Lägg alla ingredienser inklusive oljan i en hög och smal behållare/kanna. Sätt ner stavmixern, tryck igång den och för den långsamt rakt upp. Färdigt på ett par sekunder!

Tips 2! Om majonnäsen skär sig, gör så här (för 2 1/2 dl): Lägg 1-2 msk senap eller 1 äggula i en ren skål. Droppa långsamt i den skurna majonnäsen och vispa tills den går ihop.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Räkor med het saffransdipp
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Merquez med nordafrikansk sallad
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rouille
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quornpaella
Betyg 2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransmajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med räkor och grillad paprika
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga