Saffran- och vitlöksmajonäs
![Saffran- och vitlöksmajonäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34563/cf_259/saffran-_och_vitloksmajonas.jpg)
Vitlöksmajonnäs med saffran, en smakrik och färgstark variant på den vanliga majonnäsen som du ganska enkelt tillreder. Saffran- och vitlöksmajonnäsen kan du använda till de flesta maträtter, grillad kyckling, stekt fisk eller en frisk sallad kanske.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
![Saffran- och vitlöksmajonäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34563/cf_259/saffran-_och_vitloksmajonas.jpg)
Ingredienser
2 1/2 dl
1 påse saffran (à 1/2 g)
1 msk finhackad vitlök
2 krm paprikapulver
1 krm kajennpeppar
2 dl färdig majonnäs
Gör så här
Tips
Tips 1! Om du har en stavmixer och inte vill ha äggvitor över kan du göra så här (för 2 1/2 dl): Ta 1 ägg i stället för 2 äggulor. Lägg alla ingredienser inklusive oljan i en hög och smal behållare/kanna. Sätt ner stavmixern, tryck igång den och för den långsamt rakt upp. Färdigt på ett par sekunder!
Tips 2! Om majonnäsen skär sig, gör så här (för 2 1/2 dl): Lägg 1-2 msk senap eller 1 äggula i en ren skål. Droppa långsamt i den skurna majonnäsen och vispa tills den går ihop.
Tips 2! Om majonnäsen skär sig, gör så här (för 2 1/2 dl): Lägg 1-2 msk senap eller 1 äggula i en ren skål. Droppa långsamt i den skurna majonnäsen och vispa tills den går ihop.
Har du lagat receptet?
Kommentarer