Saffransbiscotti
Saffransbiscotti är enkelt och gott att baka! Biscotti är en söt och knaprig, italiensk mandelskorpa – här med saffran och gärna pistagenötter istället för mandel. Bjud de små kakorna till kaffe eller glögg. Biscotti med saffran är också fina och goda att ge bort som en hembakad present.
Ingredienser
48 skorpor
100 g smör eller margarin
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter (ca 100 g)
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Receptet har uppdaterats nov 2020 och september 2022.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi393 KJ / 94 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
Jag smälter smöret och tillsätter saffranet. Sedan får det stå och gotta till sig i kylen några h eller ngn dag. Då utvecklas smaken i saffranet. gott...... Wiveca
Wiveca
2024-08-21Beroendeframkallande! Gör dem om och om igen!
Gunilla
2024-07-06Super enkla och goda till kaffe. Byt saffran till vaniljsocker och mandlar. Fantastiskt!
Nalleli
2024-06-09