Saffransbröd
Låt saffransdoften sprida sig i köket när det är dags att julbaka! Var sparsam med mjölet och låt gärna degen vara lite kladdig för att få riktigt saftiga, fina saffransbullar.
Ingredienser
30 bullar
50 g färsk jäst
150 g smör
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
5 dl mjölk
250 g kvarg (10%)
1/2 tsk salt
1 ägg
ev 1 1/2 dl russin
ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar ca 960 g)
Till pensling
ägg
För alla
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut kvarg mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Uteslut ägget i degen och byt ut ägg mot vatten till penslingen.
Näringsvärdet är beräknat per bulle med russin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi882 KJ / 211 kCal
Fett6.1 g
Kolhydrater32.5 g
Protein5.7 g
Kommentar
Jättegott bröd men jag behövde minst 1,5 dl vetemjöl till. Använde laktosfritt smör o mjölk
Lena
2021-12-03