Saffransbulgur med grönsaker
![Saffransbulgur med grönsaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64140/cf_259/saffransbulgur_med_gronsaker.jpg)
Med paprika, lök, sockerärter och bulgur har du början på en livfull och mumsig varmrätt. Strö över lite noriark vid servering och njut av din vackra saffransbulgur!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
![Saffransbulgur med grönsaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64140/cf_259/saffransbulgur_med_gronsaker.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 dl fin bulgur
1 kuvert saffran (à 1/2 g)
6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 rödlökar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 msk jordnötsolja
200 g sugarsnaps eller sockerärtor (ta frysta om det inte finns färska)
tamari soja (från hälsokosten)
peppar
1 noriark
För alla
Fri från mjölkprotein, laktos eller ägg.
Gör glutenfri: välj quinoa eller kokt ris i ställer för bulgur.
Gör så här
Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.
Tips
Krydda woken med lite sweet chili om du vill ha ytterligare asiatsmak på det hela.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1755 KJ / 420 kCal
Fett8 g
Salt1.56 g
Kolhydrater68 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det står att man ska hälla på buljong men inte hur mycket
Adabelle
2020-03-17Hej Adabelle! Hoppsan, tack för din uppmärksamhet. Vi har nu uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-18