Saffransbullar, gluten- och mjölkproteinfria
Även fast du är gluten- eller mjölkproteinallergiker kan du njuta av den gudomliga smaken av nybakade bullar. I dessa ljuvliga skapelser hittar du härliga smaker som saffran och vaniljsocker.
Ingredienser
20 st
Deg
75 g mjölkproteinfritt margarin
2 dl sojadryck
25 g färsk jäst för söta degar
2 tsk fiberhusk
1 dl glutenfri växtbaserad fraiche
1/2 dl strösocker
1/2 g saffran
1 krm salt
ca 6 dl glutenfri mjölmix
Fyllning
100 g mjölkproteinfritt, rumsvarmt margarin
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker och/eller stött kardemumma
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Frys in bullarna som inte går åt, värm dem före serveringen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Glömde ju säga att jag gjorde dubbel sats! :P jag hade förresten i extra mycket fiberhusk också den här ggn. Degen blev bättre då. :) Till dubbel sats tog jag 6 tsk istället för 4. Den föll nästan isär förra ggn, men nu blev degen superbra. :D
Matilda
2023-12-23Tack för ett jättebra recept! :) Blir jättefina bullar. Stora blir de också, och ändå fick jag ut 38 st. Kunde säkert ha skivat degen med ännu tunnare bitar. Många goda bullar blir det. :D
Matilda
2023-12-23Mycket bra recept! Extra god fyllning: 75 g smör blandat med 100 g riven mandelmassa och 1 tsk stötta kardemummakorn. Toppade bullarna med flagad mandel eftersom jag inte gillar pärlsocker.
Salme
2023-12-08