Saffransbullar i långpanna

Baka ditt saffransbröd i långpanna det är smidigt och går enkelt när du snabbt vill göra många saffransbullar. De här bullarna, gjorda i långpannan, ger dig saftiga och fina bullar att bjuda på vid lussefikat.

Ingredienser
ca 30 bullar
2 förp saffran eller saffranspaste (à 1/2 g)
2 dl strösocker
2 msk vit glögg eller vatten
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk
1/2 tsk salt
900 g vetemjöl (900 g vetemjöl motsvarar ca 15 dl)
vetemjöl (till utbakning)
1 ägg (till pensling)
2 msk strösocker
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:15:00
01:00:00
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi797 KJ / 191 kCal
Fett6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer
Degen brukar bli väldigt kletig för mig oavsett recept så också denna men undrar i sammanhanget vad "knåda lätt" innebär i tid och mjöl? Fluffiga, goda och smidigt men det är ändå något visst med lussekatter så de får det bli nästa jul. Lade russinen i rom enligt receptet Godaste lussebullen som jag brukar använda annars. Skippade sockret ovanpå, tillräckligt sött ändå. Inspirerades av Lussegubbarna med ögon, mina fick en näsa också.
Eva-lotta
2024-12-16Går det lika bra att baka med torrjäst, eller det måste vara färsk jäst?
Kerstin
2024-12-12Hej Kerstin! Det går fint! Följ instruktionen på torrjästpaketet bara. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-12-13Jätte nöjd med resultaten, enkelt recept....tack
Mahsa
2024-12-08