Saffransdoftande linsgryta med potatis
En traditionell linsgryta från Baskien med smak av saffran, timjan och fänkål. Låt grytan puttra tills smakerna gift sig och servera i djupa skålar med en klick smetana och en bit varm baguette.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017
Ingredienser
4 portioner
Linsgryta
1 gul lök
1 fänkål
2 bakpotatisar
1 msk olja
2 dl torra röda linser
1/2 g saffran
5 dl vatten
2 dl vitt matlagningsvin
390 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
Bröd
1 surdegsbaguette (gärna bake off)
Vitlökskräm
1/2 förp persilja (à 20 g)
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2259 KJ / 538 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och lättlagat 👍
Oliver
2024-10-28Jättegod!!! Rekommenderas!
Frida
2024-09-29Röda linser och potatis har inte samma koktid… Linserna blev helt sönderkokta medan potatisen fortfarande var rå.
Olivia
2022-03-24