Saffransgryta med torsk och kräftor

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
1
Saffransgryta med torsk och kräftor

En gryta med underbara smaker från havet. Smaksatt med saffran som ger en härlig färg, timjan, cayennepeppar och en gnutta kärlek. Vitvinsvinäger och tomat ger fiskgrytan det lilla extra. Dillröra och hemmagjorda krutonger blir ljuvligt till!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014

Saffransgryta med torsk och kräftor

Ingredienser

4 portioner

Saffransgryta

375 g  torsk
900 g  potatis
1   gul lök
1 msk  olja
1/2 g  saffran
2 msk  tomatpuré
1 l  fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  timjan
1 krm  cayennepeppar
4   skivor vitt formbröd
2 msk  olivolja
salt och peppar
150 g  sockerärtor
250 g  körsbärstomater
360 g  kräftstjärtar i lake

Dillsmetana

20 g  dill
2 dl  smetana
1   vitlöksklyfta

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

God men något omständig

Jennie

2014-01-15

Näringsvärde per portion

Energi2964 KJ / 706 kCal
Fett34 g
Kolhydrater61.8 g
Protein33 g

Testa liknande recept

Provencalsk fiskgryta med apelsinaioli och örtkrutonger
Betyg 4 av 5.
148 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxig fisk och skaldjursgryta
Betyg 3 av 5.
152 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med tomat och dill
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk- och räkgryta med saffran
Betyg 4.3 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddosttoast med kräftstjärtar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt torsk med kräftröra
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga