Saffranskladdkaka
Saffranskladdkakan är en klassiker i julkostym! Vit choklad ger kakan härlig kladdighet och sötma. Saffran ger den juliga smaken. Servera kladdkakan till adventsfikat eller på självaste julafton.
Fler spännande varianter på kladdkakerecept .
Ingredienser
12 bitar
100 g smör
1 förp saffran (à 1/2 g)
100 g vit bakchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
smör till formen
Till servering
hallon, rårörda lingon eller citronkräm (se tips)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi553 KJ / 132 kCal
Fett12 g
Salt0.15 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Har bakat den här kakan i flera år. Den är supergod och blir perfekt med 14-15 minuter i min ugn. Så testa er fram med tiden. Den här kakan går åt som smör när det bjuds på den.
Anna
2024-12-10Rätt formstorlek och varm ugn 14 min kakan rinner och är dryga centimetern hög gjorde om men samma taskiga resultat 😢
Christine
2024-12-09Spännande att se att hälften i början kommenterade att det blev sockerkaka då "tiden i receptet" var för långt. Nu klagar andra häflten på att det är för rinnigt. Se till att baka kakan med rätt form samt att ugnen är varm när ni sätter in kakan så ska tiden i receptet ovan fungera perfekt. Det fungerade för mig iallfall. Om man nu klagar på att det är för sött så kanske inte detta är rätt recept för er. 2dl socker samt 100 g vitchoklad på 12 portioner borde väl ändå säga er något? Lite får man tänka själv! Jag tycker kakan blev supergod. Speciellt med lite grädde som är syrat med lite citron och hallon.
Martin
2024-12-09