Saffranskladdkaka med crème fraiche- frosting och granatäpple
En perfekt saffranskladdkaka som har allt! Denna magiska kladdkaka med saffran och vit choklad toppas med en fräsch crème fraiche-frosting och syrliga, saftiga granatäppelkärnor. Baka den till nästa adventsfika eller glöggmingel!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
10-12 bitar
smör till formen
mjöl till formen
150 g vit blockchoklad
150 g smör
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Frosting
2 dl crème fraiche
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Garnering
granatäpple till garnering
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1643 KJ / 393 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater34 g
Protein4 g
Kommentarer
Är det helfet crème fraiche eller kan man använda light?
Miranda
2024-04-24Hej Miranda! Det är fullfet som är använd i receptet. Risken är att den blir lite lös om du använder lätt crème fraiche. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-26Supergod! Men räcker med 1 dl socker! Annars en riktig favorit hos mig och mina nära och kära.
Sara
2023-02-18Väldigt gott med granatäpplekärnor men lite för söt. Nästa gång ska jag ta mindre socker.
Niloofar
2022-03-02