Saffransknäck
Saffransknäck är ett riktigt gott julgodis att bjuda på till adventsfikat eller när som helst när det passar med lite sött godis med saffransmak. Knäck kokar du enkelt på socker, vispgrädde och sirap och självklart smaksätter med saffran.
Ingredienser
ca 50 st
50 knäckformar
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl ljus sirap
1 förp saffran (à 1/2 g)
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Tips
Kulprovet: Häll några droppar av knäcksmeten i kallt vatten och rulla sedan en kula. Kulan ska vara seg och ganska fast. Om smeten hinner stelna innan man hällt upp allt i formarna så värm den försiktigt. Vid 122-125°C är knäcksmeten lagom kokt. Vid 140-145°C får man hårda kolor, men lite sega mitt i. Vid 160°C är smeten karamellfast.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi147 KJ / 35 kCal
Fett1 g
Salt0.1 g
Kolhydrater6 g
Protein0.1 g
Kommentarer
Mums!! 😍
Mikaela
2022-12-23Ni borde göra reklamför den suveräna doseringstratten! Den och en termometer har förenklat knäck- och kolakokning för mig med 100%
Elisabeth
2022-12-22Spännande smakupplevelse. Smakar tiöö början bara knäck och sedan kommer saffranssmaken krypande och ger de där goda avslutet på munsbiten
Malin
2022-12-17