Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs
Saffranslax är lika gott året runt! Skär laxen i kuber innan du kokar den. Servera sedan ihop med en klick apelsin- och grönpepparmajonnäs. Garnera gärna med en dillkvist!
Ingredienser
4 portioner
Lax
600 g skinnfri laxfilé
2 gula lökar
1 morot
1 1/2 tsk salt
1 dl strösocker
1 dl ättiksprit
4 dl vatten
1 tsk dillfrö
1/2 g saffran
Majonnäs
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 krm salt
1 krm svartpeppar (från pepparkvarnen)
1 tsk finhackad inlagd grönpeppar
2 dl raps- eller matolja
1 tsk färskpressad apelsinsaft
1 tsk rivet apelsinskal
Till garnering
dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3274 KJ / 782 kCal
Fett62.2 g
Salt3.1 g
Kolhydrater27.8 g
Protein29 g
Kommentarer