Saffransmums
Extra fluffiga kärleksmums – i en klargul och ljuvligt saffransdoftande kostym! Missa inte detta recept på saftiga saffransmums med en fräsch och syrlig glasyr toppad med riven kokos.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
ca 20 bitar
4 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 förp saffran (à 1/2 g)
4 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
175 g smält smör
1 1/2 dl mjölk
Glasyr
50 g smält smör
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
ca 3 msk färskpressad citronjuice eller vatten
Garnityr
1 - 2 dl riven kokos
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Späd glasyren med mer vatten eller citronjuice om den blir för fast i konsistensen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1312 KJ / 314 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater48 g
Protein3 g
Kommentarer
Ska ta vatten istället för citronsaft i glasyren nästa gång då jag tycker citronsmaken tog över.
Axel
2024-02-26Absolut en god kaka men vi tyckte att frostingen tog över hela kakan. Tog en påse saffran mer än det stod, alltså totalt två påsar. Nu funderar vi på att göra tvärtom nästa gång, och att byta citronen mot apelsin. Apelsinzest i kakan och saffran i frostingen. Men som sagt, absolut en god kaka.
Elenore
2023-12-26Tack för receptet! Jag bakar den redan 2 jul i rad. Men det är alldeles för mycket socker. Jag använder 2 dl socker till kakan (lite mindre än 2 dl) och max 3 dl till glasyren. Rekommenderar varmt! Så enkelt och god!
Tamara
2023-12-25