Saffranspannacotta
Saffranet ger denna utsökta efterätt en vacker färg och en djup och julig smak. Denna saffranspannacotta kräver några timmar i kylen och passar därför perfekt till bjudningar då man vill förbereda maten.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001
Ingredienser
4 portioner
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 förp saffran (à 1/2 g)
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering
2 dl passionsfrukt (2 dl motsvarar ca 200 g fryst eller ca 6 färska)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2376 KJ / 567 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater22 g
Protein6 g
Kommentarer
Enkelt och gott. Även en färgklick på julbordet.
Ingrid
2023-12-25Alltid trevligt att handla hos er. Ni är bäst. Leif o Inger Andreasson 🙏☀️
Leif
2023-12-19Men å tack Leif och Inger för en så trevlig kommentar❤️. Vad glada vi blir. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-19En perfekt smaksensation, att blanda en söt saffranpannacotta med syrlig passionsfrukt är en fullträff även för de som tvekar på saffran! Har gjort detta varje jul och nyår i 7 år och alla gäster förundras över den lyxiga smaken!
Annica
2022-12-23