Saffransplättar med kokos och bär

Vem kan säga nej till dessa vackert solgula plättar med saffran till frukost, mellanmål eller brunch? Använd ren havre, så blir de glutenfria. Fria från laktos och mjölk är de redan, tack vare mosad banan som bidrar med vätska och gör plättarna saftiga.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Ingredienser
ca 20 plättar
4 dl havregryn
3 skalade mogna bananer
3 stora ägg
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 msk flytande honung
1 påse saffran (1/2 g)
1/2 tsk salt
olja (till stekning)
Tillbehör
färska hallon och blåbär (eller andra bär)
riven rostad kokos
vispad sojagrädde
Gör så här
00:10:00
Näringsberäkningen är per plätt inklusive tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi324 KJ / 78 kCal
Fett3 g
Salt0.3 g
Kolhydrater10 g
Protein3 g
Kommentarer
Behövs definitivt någon vätska i receptet. Blev stabbiga och kompakta. God smak dock.
Johanna
2025-01-02Så gott!! Spädde med lite mjölk men lät ändå smeten vara tjock, så klickade ut den snarare än hällde. De fluffade upp sig och gick åt direkt.
Therese
2024-12-08Vilken pajsare här uppfunnit detta?
Christina
2022-04-10