Saffransräkor på kronärtskockor
![Saffransräkor på kronärtskockor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16636/cf_259/saffransrakor_pa_kronartskockor.jpg)
Smaker som saffran, vitlök, chili och mynta gör dessa tilltugg heta och raffinerande. Servera dina gäster eleganta saffransräkor på kronärtskockor. Passar alla festliga tillfällen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
![Saffransräkor på kronärtskockor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16636/cf_259/saffransrakor_pa_kronartskockor.jpg)
Ingredienser
24 spett
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
24 stora räkor
2 msk olivolja till stekning
1 påse saffran (à 1/2 g)
4 kronärtskocksbottnar på burk
1/2 dl finstrimlad mynta
1 msk olivolja
3/4 tsk salt
För alla
Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi130 KJ / 30 kCal
Fett2 g
Kommentarer