Saffransrutor i långpanna
![Saffransrutor i långpanna](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250856/cf_259/saffransrutor_i_langpanna.jpg)
Att baka saffransrutor i långpannan är ett enkelt och snabbt sätt att få många kakbitar att bjuda på. Dessa saffransrutor blir precis lagom sega, sötsyrliga och har en alldeles härlig saffranssmak.
![Saffransrutor i långpanna](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250856/cf_259/saffransrutor_i_langpanna.jpg)
Ingredienser
ca 50 bitar
Botten
300 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
6 dl vetemjöl
Smet
finrivet skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
12 ägg
9 dl strösocker
3 förp saffran (à 1/2 g)
2 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat per bit exkl florsocker som garnering.
Gör så här
Tips
Kakan går att förbererda en dag innan servering, förvara i kylskåp.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi764 KJ / 183 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g
Kommentar
Kakan blev bra i konsistens men alldeles för söt. Det är oerhört mycket socker i och jag bakade efter receptet för att se om citronsaften balanserade tillräckligt men icke. Fick ont i tänderna av allt det söta. Tyvärr! Jag hoppades verkligen att det skulle bli bra - 12 ägg och 3 pkt saffran vill man inte slösa i onödan! Julstämningen är trots allt intakt! :)
Camilla
2023-12-10